Jahodové knedlíky

Konečně!!! Samosběru jahod jsme se dočkali až ve druhém týdnu června. Zima byla dlouhá a tak je vše opožděné.
O to víc jsem se těšila na jahodové knedlíky. V neděli byly na stole!
A věřte, že se dají udělat i tak, aby nebyly „hříšné“.
Z čeho?
Ingredience:
2 tvarohy polotučné
3 hrnky mouky (namíchat špaldovou celozrnnou, pohankovou, čočkovou)
1,5 hrnku teplé vody
špetka soli
Příprava:
Těsto můžete nechat udělat v pekárně, nemusíte matlat rukama a je pak krásně hladké a dobře zpracované. Přidávejte do pekárny od tekutých ingrediencí až po ty sypké suché. Množství mouky upravujte dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo na stěnu pekárny. Pak ho dobře vyklopíte na vál, rozdělíte na menší části a můžete vyválet. Poklást jahodami a krájet na čtverečky to jde výborně kráječem na pizzu.
Knedlíčky vařte v mírně osolené vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou navrch. Lehce opatrně odlepte ode dna.
A servírovat můžete s tvarohem, troškou cukru, skořicí a přepuštěným máslem.
A odpoledne si pak dejte nějaký sport a nemusíte mít vůbec žádné výčitky.